Montag, 4. Januar 2016

~Martin Chocolate Cake~

Ich hab mal wieder ein Rezept für Euch :)
 
Martin Chocolate Cake, einfach und gut, wenn man Schokolade mag.
Ich bin nicht unbedingt ein Fan davon, aber allen anderen, außer meiner Schwester, hat die Torte geschmeckt.
 
Ich bin sicher, dass auch ihr begeistert sein werdet.
 
Vor allem, der Teig ist fluffig locker und kann, wie ihr dem Rezept entnehmen werdet auch als Cupcake-Teig verwendet werden. Kann ich mir sehr gut vorstellen :D
 
Die Herstellung des Teiges ist genauso speziell, wie die des Icings und genau solche Dinge machen mir beim Backen Spaß.
 
Viel Freude beim Nachbacken :)
 


2 Cups Sugar
1/2 Cup shortening
1 Cup buttermilk
1 tsp. Soda

2 squares bitter chocolate
1/2 Cup hot water
2 Cups flour
1 tsp vanilla
2 eggs

Cream shortening and sugar.
Melt chocolate in water on stove and add to the creamed mixture.
Add Soda to buttermilk. Then add flour and milk alternately to mixture.
Add vanilla, then eggs and mix.
(The eggs must be added last or the cake will be ruined.)

Bake in 8 Inch square or 9 Inch round layers or in a 9x13 Inch sheet at 350 degrees for 25 minutes.
The batter may be baked as cupcakes also.

Never Failing Icing

2 Cups sugar
1/2 Cup milk
1/2 Cup butter

4 Tbsp cocoa
4 Tbsp. White corn syrup (alternative: selfmade sugar syrup: 1/4 Cup water heated on low heat with 1 Cup of pure cane sugar.)
1 tsp vanilla
1/2 Cup nuts, if desired

Mix together all ingredients except vanilla and nuts. Let mixture cook one Minute after it starts to boil.
Cool slightly.
Add vanilla and beat.
Add nuts.
The cake may be baked in all shapes - Christmas Tree, Texas Star, Valentine, Pumpkin, or whatever fits the season. The icing may be tinted and the cake decorated accordingly.



Gutes Gelingen und lasst es Euch schmecken!
Bis bald,
Eure Verena


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