Donnerstag, 1. Oktober 2015

Laura Eleanor's Chocolate Angel Food Cake

Also dieser Kuchen ist soooo faszinierend :)

Hat jemand von Euch schon mal den Teig in einer Pfanne gebacken? - Also ich noch nie.
Deswegen, weil es ein wenig außergewöhnlich ist eine Pfanne als Backform zu verwenden, findet ihr weiter unten das Rezept.



Praktisch eigentlich selbst wenn man keine Kuchenform hat.

Die Zutaten:

3/4 Cup sifted flour
4 Tbsp. cocoa
1 1/2 Cups egg Whites
1/4 tsp. salt
1 tsp. cream of Tartar
1 tsp. vanilla

Das Rezept:
Sift flour once. Measure. Add cocoa and sift four times.
Beat egg Whites and salt. When foamy add cream of tartar.
Beat until stiff enough to hold up in Peaks. Fold in sugar, 2 Tablespoons at a time;
fold in vanilla; then fold in flour, 2 Tablespoons at a time.
Pour batter into ungreased pan.
Cook 30 minutes at 275 degrees; then raise temperature to 325 and cook 30 minutes longer.

Mocha Icing

Die Zutaten:
2 Cups powdered sugar
4 Tbsp. cocoa
3 Tbsp. Margarine
1/2 Cup coffee

Zubereitung:
Stir sugar and cocoa. Warm Margarine and cream with sugar mixture.
Add coffee, 2 Tablespoons at a time until right consistency to spread.

Falls ihr Fragen habt, helf ich Euch gerne.

Gutes Gelingen und
Bis bald,
Eure Verena

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